Even voorstellen

 Trainer Motiverende gespreksvoeringSergio van der Pluijm, oprichter en trainer:

Hier lees je zijn persoonlijke verhaal dat tot de oprichting van Bureau Bewezen Effect leidde.

Hoe kan jij, coachende professional (m/v), nóg effectiever worden, met meer plezier en minder moeite? Deze vraag houdt Sergio van der Pluijm al meer dan 20 jaar bezig. Eerst vroeg hij dit af voor zichzelf en sinds 2005 hielp hij al vele anderen om persoonlijke antwoorden te vinden op deze vraag. Jou misschien ook?

Het is zijn passie om nuttige wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek: positieve psychologie, ACT en Mindfulness, motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering hebben namelijk fantastische inzichten te bieden voor mensen zoals jij. Sergio geeft coaching, lezingen en trainingen op een manier die wetenschappelijk onderbouwd is en tegelijkertijd: plezierig, resultaatgericht en met hart voor de zaak. En in de Jaartraining Effectief Coachen anno Nu leert hij je de beste en meest effectieve methodes die hij zelf in ruim 20 jaar heeft geleerd tijdens talloze opleidingen, congressen en praktijkervaringen met een grote diversiteit aan doelgroepen: letterlijk van de (ex)gedetineerden tot de hoogopgeleide professionals waarmee hij (met evenveel plezier) gewerkt heeft.

Sinds 2009 heeft Sergio vanuit Bureau Bewezen Effect (samen met onderstaande gasttrainers) vele honderden professionals opgeleid en gecoacht: docenten, leerlingbegeleiders, loopbaan-professionals, (para)medici, reclasseringswerkers, coaches, trainers. Wat hij telkens van mensen terugkrijgt is dat men zich bij hem veilig voelt om op een ontspannen manier te leren en te experimenteren met nieuwe inzichten en vaardigheden. Verder wordt vaak genoemd dat hij inspirerend, deskundig, humorvol, bescheiden, empathisch en toegankelijk is.

Als je zijn visie wilt leren kennen, lees dan eens dit blog met 10 waardevolle levenslessen, download het gratis e-book of doe mee met de gratis cursus Positieve Psychologie hiernaast. Op dit moment schrijft hij aan een boek over Motiverende gespreksvoering in de context van coaching.

Sergio is in 1996 afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen (een combinatie van Psychologie, Sociologie en Culturele antropologie),  MINT-trainer Motiverende gespreksvoering, Mindfulnesstrainer en lid van de volgende beroepsverenigingen: de Nobco, de Nobtra, MINT-ned, de VMBN, ACBS-bene. Zijn LinkedIn profiel vind je hier.

En als je een vraag hebt of even wilt sparren over een lezing of training, bel hem gerust op nummer: 06-28237813 of mail hem via: sergio@bewezeneffect.nl


gerardGerard de Wit, gasttrainer Jaartraining: Gasttrainer gedurende meerdere dagen is Gerard de Wit, HBO-SPH, MINT-trainer Motivational Interviewing, NLP-master en als trainer, adviseur, trainings-acteur en coach werkzaam in het reclasseringsveld en jeugdzorg in Nederland en op projectbasis in Oekraïne. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op genaamd: ‘De Ontsluiter’ met als slogan; ‘Veranderen doe je zelf’. Hiermee richt hij zich o.a. op (team)coaching en training in Motiverende gespreksvoering. Kernwoorden: eerst volgen dan leiden, flexibel, waardevolle rust en dynamische actie, jezelf ontwikkelen een leven lang!

 


Jaantje-Thiadens

Jaantje Thiadens, gasttrainer bij het blok Coachen met ACT & Mindfulness
Jaantje houdt van mensen en het inspireert haar anderen te ondersteunen en uit te dagen in hun persoonlijke ontwikkeling met als doel de kwaliteit van hun leven te laten groeien. Ze laat je stilstaan bij jezelf, je levensverhaal en bij de invulling van je leven. Ze bezit de kwaliteit de kern te raken en op de essentie te coachen. Jaantje begeleidt al jarenlang jongeren, jongvolwassen en teams in het onderwijs en de gezondheidszorg vanuit haar praktijk het Leerpunt. Zij nodigt je uit om de regie te nemen over je leven en ze reikt je tools aan om met meer zelfinzicht en handvatten vorm te geven aan jouw gewenste toekomst en professioneler te handelen. Haar motto is: ‘Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef mij de wijsheid om het verschil tussen die twee te kennen.’ Dat is tevens de essentie van Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

 


 

Ink van der Horst, gasttrainer bij het blok Provocatief Coachen

Ink: “Wanneer je mensen begeleidt, is het belangrijk om te doen wat werkt. Voor de klant en voor jezelf. Meer dan 15 jaar geleden volgde ik een heel serieuze coachopleiding en daarvan werd ik ontzettend moe. Toen leerde ik provocatief coachen kennen. En alles viel op zijn plek: hier kreeg en krijg ik energie van! Het is direct, eerlijk, gelijkwaardig en ontzettend effectief. 

Provocatief coachen is voor mij zoiets als professioneel apenkooien.
Het vergroot de speelruimte in je hoofd en in je werk.
Sinds 2003 praktiseer ik dit niet alleen; ik leid er ook mensen in op.
In de 3 daagse training provocatief coachen leer ik je graag om op humorvolle wijze mensen uit te dagen het beste van zichzelf te worden”

 


_DSC3521 (533x800)

Marjolein Roelofs Heyrmans, trainingsactrice met een specialisatie in motiverende gespreksvoering: Als ‘levend leermateriaal’ kan Marjolein Roelofs Heyrmans als geen ander trainingen in Motiverende gespreksvoering ondersteunen. Zij kent de methode goed en is werkzaam als trainingsacteur en co-trainer in uiteenlopende trainingen op het gebied van communicatie en werkzaam in zowel de profit als de non-profit. Van contact naar verbinding met aandacht voor jezelf en de ander vormt voor haar de rode draad. Kernwoorden: bewustwording, afstemmen, laagdrempelig, persoonlijke ontwikkeling, doen en ervaren.

 


Roos HeuffRoos Heuff,  trainingsactrice met een specialisatie in Oplossingsgericht werken: 

Het oplossingsgericht werken voelt voor mij als thuiskomen. Soms denk ik: volgens mij ben ik oplossingsgericht opgevoed zonder dat mijn moeder het doorhad. Het is een benaderingswijze/denkwijze die mij helemaal past. Die interesse heeft me tot Londen gebracht waar ik aan het BRIEF Institute training volg om mijn eigen vaardigheden op het gebied van oplossingsgerichte gespreksvoering te verbeteren.

Wanneer ik als actrice in rollenspel bezig ben, is het fascinerend om te merken welk effect de oplossingsgerichte benaderingswijze heeft. Het is mijn taak in de trainingen om ook feedback te geven over wat er intern gebeurt, hoe het voelt en wat al werkt. In mijn bedrijf Trainersgroep Wilde Kastanje zijn we gespecialiseerd in gespreksvoering rondom preventie en aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.


Mira VA

Mira Sovilj, Miraculeuze Virtual Assistant

Ondersteuner in hart en ziel. Ontzorgt op afstand, virtueel dus, bij uiteenlopende taken op het gebied van online ondernemen & e-marketing, met een focus op online tools & technieken. Zij denkt mee en neemt ons taken uit  handen, zodat wij ons kunnen concentreren op het werk dat we het liefste doen: het ontwikkelen en verzorgen van fantastische trainingen!

 


 Aanbevelingen van deelnemers aan de Jaartraining:

Woaw: supertraining! Met, inderdaad, bewezen effect. Sergio is een enorm goede trainer die kan raken en verbinden daar waar nodig is.
Andrea van Aken
Wat een veelzijdige jaartraining is dit! Zowel prive als professioneel heeft deze jaartraining mij veel gebracht en wat kan ik hier nog lang mee vooruit! Er is heel veel aangereikt zowel in theorie als in praktijk door Sergio en de gasttrainers op een plezierige maar erg professionele manier. “Chapeau”! Doen, deze jaartraining, het zal je zeker verrijken!
Anneke Onderwater
Mocht je twijfelen of je de Jaartraining gaat doen: stop met twijfelen en schrijf je gewoon in. Sergio en zijn gasttrainers zijn inspirerend, helder en professioneel. Ik kom na een cursusdag altijd geïnspireerd weer thuis!
Grietje Oosting
Ik volg de jaartraining Evidence Based Coaching. Sergio en zijn co-trainers zijn er echt goed in geslaagd een inspirerende jaartraining neer te zetten. Veel afwisseling tussen theorie en praktijk, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en weten een goede sfeer te creeëren waardoor openheid en vertrouwen gestimuleerd worden. Echt een aanrader voor zowel ervaren als beginnende coaches. Ik kom altijd enthousiast terug!
Elke
Enkele jaren geleden heb ik via Sergio kennis gemaakt met de kracht van mindfulness. De jaartraining is een waardevolle bijdrage in mijn persoonlijke groei gebleken. Deze inspirerende en volgens mij unieke training, die Sergio met zijn team heeft samengesteld, verrijkt mij als coach en hulpverlener. Ik kan iedereen deze training aanraden!
Anita Peters
Ja top deze training, het beste uit verschillende evidence based stromingen. Sergio biedt je oefeningen aan waardoor je het zelf gaat ervaren als cliënt én als coach, en legt de theorie helder en gestructureerd uit, zodat je het geleerde meteen met succes in de praktijk kunt brengen. Ben heel blij met deze training!
Luuk Imberg
De Jaartraining is inspirerend, afwisselend en wordt op professioneel niveau gegeven. Een aanrader.
Mildred Disselkoen
Ik volg de jaartraining Evidence Based Coaching en heb in de afgelopen maanden zowel persoonlijk als professioneel een enorme groei gemaakt. Tijdens de trainingsdagen wordt op een afwisselende manier ingegaan op verschillende manieren van coachen. Sergio, Gerard en de verschillende gasttrainers weten er iedere keer weer een inspirerende, motiverende dag van te maken. Ik vind deze training echt een aanrader voor een ieder die zich professioneel bezighoudt met coachen en zijn of haar kennis wil vergroten. Niet twijfelen dus, maar inschrijven voordat de training van volgend jaar vol is!
Hanneke Franken