Jaartraining PECAN: 

Positief, Effectief Coachen Anno Nu

Een ‘life-changing leergang’ op post-HBO niveau op 11 zaterdagen in Utrecht

PECAN-raketData: in 2018: 22 sept, 13 okt, 17 nov, 15 dec en vervolg in 2018:  19 jan, 9 feb, 16 maart, 20 april, 18 mei, 8 juni, 29 juni

Locatie: Coachhuis Utrecht Oorsprongpark.

Investering: 2497 ex btw. voor particulieren en ZZP’ers.  2997 ex btw voor bedrijven

NB: Inmiddels is de jaartraining van september 2018 volgeboekt. Er start een nieuwe Jaartraining in januari 2019 op de volgende woensdagen: 9 jan, 6 feb, 6 maa, 10 apr, 15 mei, 5 jun, 3 jul, 4 sep, 9 okt, 6 nov 11 dec. Inschrijving opent binnenkort. Interesse? stuur een mail!

De impact van de Jaartraining is groot, maar het vraagt ook iets van je! Denk daarom goed na of de training echt bij je past.  Kijk eens wat je herkent van onderstaande vragen:

Twijfel je of je jouw coachees wel het allerbeste biedt?

Ontmoet je vaak weerstand of ben je vaak moe na gesprekken?

Weet je niet hoe je mensen kunt motiveren tot duurzame gedragsverandering?

Heb je het vermoeden dat je meer kunt halen uit je coach- of begeleidingsgesprekken?

Weet je niet zeker of je evidence-based werkt?

Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling (zowel professioneel als persoonlijk)?

Een of meer keer ‘ja’? Lees dan even door want misschien doe je zowel je zelf als je coachees te kort…

Coachen is een vak!

Weet je, veel professionals die het coachen ‘erbij doen’, doen  dingen die in de praktijk niet erg effectief zijn. Soms hebben ze ooit dingen geleerd die inmiddels door onderzoek achterhaald zijn. Denk hierbij aan: ‘graven in het verleden’, stimuleren van ‘positief denken’ en iemand proberen te motiveren door hem te overtuigen… Dit is niet alleen zinloos, het werkt vaak zelfs averechts. Doodzonde, want het kost jou veel energie en je coachee gaat eerder achteruit dan vooruit.

Het goed nieuws is: in vrij korte tijd kun je leren wat wél werkt (zowel op basis van wetenschappelijk onderzoek als in de dagelijkse praktijk van vele professionals wereldwijd).  En het mooie is: deze methoden werken niet alleen; ze verhogen ook de voldoening en het werkplezier van de professional. En als jij al actief bent als coach – en deze methoden nog niet kent – dan beloof ik je dat ook jij een schat aan nieuwe inzichten op zult doen.

In deze unieke Jaartraining leer je in 11 dagen coachen met de volgende, bewezen effectieve methoden: Motiverende gespreksvoering, Oplossingsgericht Coachen, en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze methodes vullen elkaar perfect aan, zijn alle drie krachtgericht en prettig voor gever én ontvanger.

Tevens leer je mindfulness en positieve psychologie inzetten, zowel voor jezelf als voor je cliënten. Als bonus krijg je nog een inspirerende dag rondom Provocatief Coachen, waarin je al het geleerde op speelse en humorvolle wijze leert inzetten.

NB: deze methoden zijn allen heel krachtig op zichzelf, maar het geheel is méér dan de som der delen!

Twijfel je of het iets voor jou is?

Neem gerust even contact op: 06-28237813 of : sergio@bewezeneffect.nl

Hieronder zie  je hoe 4 deelnemers de Jaartraining hebben ervaren:

En hier lees en zie je nog veel meer testimonials. Wat mensen telkens weer ervaren is hoe de Jaartraining PECAN op twee niveaus werkt, zowel op het professionele  als op het persoonlijke vlak. Professioneel: je toolbox wordt aanzienlijk uitgebreid en je gaat anders kijken naar mensen en naar verandering. Persoonlijk: je groeit in veerkracht, optimisme, mindfulness, je luistervaardigheden nemen toe en je  ontwikkelt de moed om de dingen te doen die er voor jou wezenlijk toe doen.


Motiverende LoopbaancoachEnny Trouw, Loopbaanadviseur: Sergio maakt zijn belofte tijdens de jaartraining meer dan waar. Hij weet je te boeien van begin tot eind, oprecht, no nonsens en met humor. Het programma is afwisselend, er is veel ruimte om te oefenen en je ontvangt oprechte feedback. De drie methodes, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze werken, zijn direct in te zetten bij ontwikkeling en verandering. Na iedere trainingsdag ging ik weer vol energie en ideeën naar huis. En de methodes pas ik dagelijks toe!


 

Motiverende CoachNicolle Boonman, zelfstandig Coach: De jaartraining was een aanvulling op mijn leven en op mij als persoon. Ik heb zoveel geleefd van alle trainers, ik ben gestimuleerd om nog meer verdieping te zoeken in Oplossingsgericht Coachen en in ACT. Ondanks dat ik geen lezer ben, heb ik met kinderlijke nieuwsgierigheid alles eruit gehaald wat ik kon gebruiken om als (zelfstandige) coach verder te gaan. Sergio, bedankt!


 

 Je voordelen op een rij:

Je maakt in één jaar een short cut naar de huidige stand van de wetenschap.

Je leert daardoor effectiever én plezieriger werken met minder moeite.

Je zult grote stappen zetten in zowel je professionele als je persoonlijke ontwikkeling.

Je doorleeft alle methoden eerst zelf, zodat je straks weet waar je mee bezig bent.

Je zult (nieuwe) inspiratie opdoen om mindfulness in je leven en werk te integreren.

Véél waar voor je geld: geen hotelkosten, dure lunches of hoge overhead. Het verschil zie je terug in de prijs.

Je ontvangt een werkboek met extra achtergronden en oefeningen en allerlei mindfulness-oefeningen.

Wat kun je na afloop?

Je kunt zowel persoonlijke als werk-gerelateerde coaching bieden aan een brede doelgroep.

Je hebt straks een ‘zeer goed gevulde gereedschapskist’ en weet vanuit ervaring en inzicht wanneer je welke tool kunt inzetten.

Je kunt straks effectief: mensen motiveren, moed en vertrouwen vergroten, mensen activeren, werken vanuit rust en dit overbrengen, mensen met hun diepere waarden in contact brengen en dit zelf voorleven.

De 3 methoden vullen elkaar perfect aan, waardoor je met een zeer breed palet aan cliënt-typen en problematiek aan de slag kunt.

Je weet hoe je mindfulness en positieve psychologie voor jezelf én voor je cliënten kunt inzetten.

Je kunt je onderscheiden omdat je evidence-based hebt leren werken.

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgen een boost en je kunt je na afloop zelfstandig verder ontwikkelen.

Schrijf je meteen in!

Motiverende professionalCoach Ton Wagenvoort: Als je als coach werkt en er na een tijd achterkomt dat jij degene bent die altijd hard werkt, dat het effect van jouw inspanningen best wel onduidelijk is, en als jij denkt dat dit er nou eenmaal bij hoort dan is het tijd geworden om je in te schrijven voor de jaartraining van Bureau Bewezen Effect. De jaartraining zal een doorbraak gaan worden. Met minder energie van de coach wordt de cliënt geactiveerd en zal zelf de grootste bijdrage aan zijn traject gaan leveren. De jaartraining werkt inspirerend, is vol humor en zit vol toepasbare werkvormen; doen dus!


Voor wie?

De jaartraining is geschikt voor elke professional die weleens in een coachende rol zit. Naast (aanstaand) coaches kunnen docenten, managers, trainers, arbeidsdeskundigen, hulpverleners en andere coachende professionals (m/v). Als je mensen effectief wilt motiveren, inspireren, activeren en leren hoe ze allerlei mentale en emotionele blokkades kunnen overwinnen, dan is deze jaartraining echt iets voor jou. Je maakt als het ware een short-cut tot de nieuwste kennis over wat werkt in het coachen van mensen. Een voorwaarde tot deelname is minimaal HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Ook willen we graag weten wat je motivatie is om deel te nemen. Bij twijfel nemen we contact met je op.

Hoezo effectief?

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de effectiviteit van verschillende coachmethoden. Gelukkig is dit nu wel sterk in opkomst. In plaats van uitkomsten van dit onderzoek af te wachten of zelf uit te voeren kiezen wij ervoor om dankbaar gebruik te maken van bewezen effectieve methoden uit de therapie-wereld en die te vertalen naar de context van coaching. In de therapie-wereld is namelijk al wel zeer veel onderzoek gedaan en is er dus veel meer bekend over ‘wat werkt’. Wij zien het als onze missie om deze prachtige maar soms moeilijk toegankelijke kennis en kunde beschikbaar te maken voor een breed publiek.

Opbouw programma

Hieronder zie je de opbouw van het programma:

Startdag: ‘Positief’- Positieve psychologie (dag 1)

Hoofdtrainer: Sergio van der Pluijm

 • Onderlinge kennismaking, opzet jaartraining, ontwikkelen van een groei-mindset, positieve emoties, de cirkeltechniek, mindfulness, zelfcompassie en meer!

Blok 1: ‘Willen’ – Motiverende gespreksvoering (dag 2, 3 en 4)

Gasttrainer: Gerard de Wit. In dit blok zul je zelf ervaren en leren toepassen:

 • Hoe je mensen kunt helpen blijvende motivatie in zichzelf te vinden
 • Welke gespreksvaardigheden hierbij effectief zijn
 • Wat je vooral niet moet doen als je mensen wilt motiveren
 • Hoe je motivatie-psychologie kunt begrijpen en inzetten voor jezelf en clienten
 • Wat de link is tussen de werking van ons brein en motivatie en gedrag
 • Wat de basishouding van motiverende gespreksvoering met mensen doet
 • Hoe motivatie ontstaat, wat verandertaal is en hoe je die oproept
 • Wat de rol is van ambivalentie en het effect van de reparatiereflex
 • De soorten verandertaal die er zijn en hoe je die kunt versterken
 • Wat weerstand is en hoe je hier effectief mee om kunt gaan
 • Welke principes en processen een rol spelen en wanneer je wat doet

Blok 2: ‘Kunnen’- Oplossingsgericht Coachen (dag 5, 6 en 7)

Trainers: Sergio van der Pluijm en Roos Heuff (actrice) In dit blok zul je zelf ervaren en leren toepassen:

 • Hoe je het (zelf)vertrouwen en de zelf-effectiviteit van mensen vergroot
 • Hoe je mensen kunt helpen te weten wat ze willen en hier stapsgewijs naar toe te werken
 • Wat het verschil is tussen een leer- en een prestatiedoel en de consequenties hiervan
 • Wat de basishouding van oplossingsgericht coachen inhoudt
 • Hoe een oplossingsgerichte coach kijkt en denkt en de positieve gevolgen hiervan
 • Wat de vooronderstellingen van oplossingsgericht coachen zijn en het effect hiervan
 • De waarderende blik en de kracht van proces-complimenten
 • Oplossingsgerichte vragen en andere interventies waarmee je je arsenaal kunt uitbreiden
 • Wat je allemaal kunt met de cirkeltechniek
 • De structuur die het 7 stappenmodel je biedt
 • Hoe je de wondervraag en de vele variaties hierop effectief inzet

Blok 3: ‘Durven’ – Coachen met ACT en Mindfulness (dag 8, 9 en 10)

Gasttrainer: Jaantje Thiadens In dit blok zul je zelf ervaren en leren toepassen:

 • Hoe je de bereidheid bij mensen kunt vergroten om te leven naar hun waarden
 • Hoe je mensen kunt helpen te stoppen met worstelen en beginnen met leven
 • Hoe je mensen opnieuw contact laat maken met hun waarden en toegewijd laat handelen.
 • Hoe je mensen kunt leren leven met hun angst, pijn of verdriet.
 • Wat de basishouding van ACT en Mindfulness  met mensen doet
 • Hoe de 6 processen van de Hexaflex werken en zich tot elkaar verhouden
 • Hoe je mensen kunt helpen omgaan met belemmerende gedachten
 • Hoe je mensen negatieve emoties kunt leren aanvaarden
 • Hoe mensen zich kunnen verbinden met het hier en nu.
 • Hoe je mindfulness en zelfcompassie inzet in coaching

Slotdag: ‘Leven’ – Provocatief Coachen (dag 11)

Trainer: Sergio van der Pluijm

Op deze laatste dag komt alles wat je hiervoor geleerd hebt nog één maal samen in de bijzondere mix die Provocatief Coachen zo uniek maakt en die een sterk beroep doet op de levenslust en veerkracht van mensen Je leert nogmaals verandertaal ontlokken, zelfvertrouwen vergroten, doelen stellen, creatieve oplossingen faciliteren, veranderbereidheid en waarden-commitment vergroten, maar nu op een speelse, humorvolle en uitdagende manier. Provocatief coachen staat erom bekend, dat het zelfs bij zeer doorgewinterde cliënten tot positieve resultaten kan leiden. Het sluit bovendien mooi aan bij de positieve psychologie en leert je dat cliënten niet zo kwetsbaar zijn als ze soms lijken. Tenslotte maakt het heel veel positieve energie en levenslust los, zowel bij de coach als de cliënt.

De werktijden zijn van 9.30u tot 17.00 uur.

Overigens zijn blok 1, 2 en 3 ook los te volgen voor 747 euro ex BTW per blok . Je kunt dus ook prima starten met één los blok en later nog een of meer andere blokken volgen. Zo kun je je eigen traject samen stellen.

Stel nu dat je dit allemaal leert…

 


Karin Cristofoli Docent-Trainer Karin Cristofoli Paulissen op Linkedin: Dat juist de cliënt zelf in staat is om de beste oplossing voor zijn problematiek te bedenken, heb ik ontdekt door de prachtige skills, die Sergio en zijn gasttrainers, Hester, Jaantje en Gerard aangeboden hebben in deze jaartraining. En hoe ’n coaching dan bijzonder effectief kan zijn, heb ik vooral zelf ervaren. Er was voldoende gelegenheid om de technieken te oefenen. Sergio en zijn gasttrainers zijn er in zijn geslaagd om mij middels concrete praktijkvoorbeelden, ondersteund door beeldmateriaal, filmpjes en een pakketje theorie dat er echt toe doet, handvatten mee te geven, die ’n verrijking voor mijn huidige werkzaamheden (en ook voor mezelf) zijn. Ze hebben mij geraakt, ontroerd en overtuigd met hun bevlogenheid en enthousiasme.


Creatief Therapeute Robin Penders-Fanselow: Voor mij was de jaartraining echt een verrijking. Zowel op professioneel gebied, als voor mij persoonlijk. Mijn ‘toolbox’ is aangevuld met drie effectieve methodieken, waarmee ik nu nog flexibeler kan aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft. Daarnaast ben ik tijdens deze training meer in mijn eigen kracht gekomen. Sergio en zijn gasttrainers geven de trainingsdagen iedere keer vol enthousiasme vorm.  Met een afwisselende mix van theorie, veel ruimte om te oefenen, filmpjes, aandachts- en bewegingsoefeningen creëren zij een prettig ‘klimaat’ voor groei en ontwikkeling. Na iedere trainingsdag ging ik vol energie naar huis. En met inspiratie en concrete handvatten die ik direct in de praktijk kon toepassen. Deze training is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!


Waar vindt de training plaats?

De training vindt plaats in het Coachhuis Utrecht Oorsprongpark, een statig oud pand in Utrecht waar alles ingericht is op coachen  en gecoachd worden. Het Oorsprongpark ligt aan het einde van de Maliebaan en Biltstraat en is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer (diverse bussen vanaf CS, bushalte op 200m van ons pand).

Door wie wordt de training gegeven?

Doorgaans wordt de training verzorgd door Sergio van der Pluijm, samen met 1 gasttrainer en/of trainingsactrice. Bij een kleinere groep zal alleen Sergio of één gasttrainer er zijn. Dit is overigens nog niet voorgekomen. Op deze pagina lees je meer over de hoofdtrainer en de gasttrainers. Stuk voor stuk zijn zij expert op hun vakgebied en ervaren en bevlogen trainers. Ook hebben zij plezier in het leren, een veilig leerklimaat en integriteit hoog in het vaandel staan.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 15. Eerdere jaren hebben wij ervaren dat dit aantal deelnemers goed werkt omdat dat veel variatie biedt in oefenpartners en input vanuit de groep.

Bewijs van deelname

Na succesvolle afronding ontvang je een bewijs van deelname. Om dit te behalen dien je minimaal 9 van de 11 dagen aanwezig te zijn geweest. Daarnaast is het de bedoeling dat je minimaal 3 cliënten gedurende minstens 3 gesprekken coacht met de aangereikte methoden en hiervan een reflectie-verslag (3 A4) maakt. (Dit hoeven geen betalende cliënten te zijn, maar mogen mensen zijn uit je eigen netwerk, mededeelnemers of mensen uit elkaars netwerk.) Ook dien je een verslag (3 A4) te maken van je persoonlijke groeiproces in dit jaar.  Tenslotte doe je (in 3 A4) verslag van je ervaringen met de positieve psychologie-oefeningen.

Literatuur

We raden sterk aan dat je gedurende het jaar de onderstaande vier prettig leesbare en praktijkgerichte boeken leest. Dit om het leerproces tussen de bijeenkomsten te bevorderen en als naslagwerk voor later. Het lezen van deze boeken is de eigen verantwoordelijkheid van elke deelnemer. Er is geen literatuur-examen aan verbonden. Je dient – indien gewenst – deze boeken zelf aan te schaffen.

Werkwijze

Aangezien we tijdens de training met onze eigen problemen en thema’s zullen werken, kun je verwachten dat er een intense persoonlijke ontwikkeling in gang wordt gezet. Bovendien leer je de verschillende methodieken van binnen uit kennen. Zo sla je twee vliegen in één klap: persoonlijke én professionele ontwikkeling. Kortom: breng je problemen mee! (In een vorige editie van de jaartraining vonden 3 mensen een nieuwe baan en één een nieuwe partner…).

Omdat we het derde blok mindfulness-based gaan coachen, starten we vanaf de 2e dag telkens met een korte mindfulness-oefening. Zo ervaar je zelf de kracht van mindfulness en kun je dit later effectief inzetten bij je cliënten. Je hoeft dus bij aanvang geen ervaring te hebben met mindfulness. Mocht je dit al wel hebben dan zul je de nodige nieuwe inspiratie opdoen.

Omdat wij vinden dat leren een feestje hoort te zijn, streven wij ernaar de training breinvriendelijk vorm te geven, dat wil zeggen: we zorgen voor afwisseling in werkvormen, fun, beweging, uitdaging, herkenbaarheid, focus, veiligheid (je mag fouten maken!) en we betrekken alle zintuigen! Meer over breinvriendelijk trainen lees je hier.

Om tijdens de jaartraining gemakkelijk inspiratie met elkaar te kunnen delen, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen hebben wij een gesloten Linked-In groep aangemaakt, genaamd ‘Evidence-based Coachen’. Je kunt dit zien als een eenvoudige digitale leeromgeving. Hier zijn ook deelnemers van vorige jaargangen nog lid van, zodat ook zij kunnen bijdragen.

e-coaching 

Je kunt onbeperkt vragen stellen in de LinkedIn-groep. Hier kunnen ook andere deelnemers op reageren en Sergio zal daar ook regelmatig actief zijn. Zo leren we met en van elkaar. Vragen die je liever niet met de groep wilt delen kun je stellen door te mailen met Sergio. Ook kun je een verzoek doen om over een bepaald thema een blog te laten schrijven.

Je investering

Je investering (als particulier of ZZP’er) voor deze unieke en transformerende jaartraining:

2497 euro exclusief 21% btw.

Voor bedrijven is de investering: 2997 euro ex btw.

Wij realiseren ons dat dit bedrag aanzienlijk lager is dan dat van gerenommeerde coach-opleidingen waar je tussen de 3.000 en 10.000 euro betaalt. Wij kunnen dit bieden omdat wij bewust de kosten zo laag mogelijk houden, een lage overhead hebben en deze training aanbieden naast  (veel lucratievere) in-company werkzaamheden. Daarbij doen wij dit vanuit onze eigen passie en geeft het ons veel voldoening om onze deelnemers zo te zien groeien. Kortom: grijp je kans want wij gaan voor hoge kwaliteit voor een selecte groep deelnemers.

Mocht je heel gemotiveerd zijn, maar om de een of andere reden het bedrag niet kunnen opbrengen, neem dan even via de mail contact op. Wellicht kunnen we een faire oplossing bedenken.

NB: Het is mogelijk om via Ideal in één keer het volledige bedrag te voldoen óf te kiezen voor ‘overmaken’. Ook kun je ervoor kiezen om in 10 gelijke, maandelijkse termijnen te betalen.

Niet goed = geld terug: Omdat wij telkens weer hebben gezien wat deze jaartraining teweeg brengt en daardoor zo overtuigd zijn van de kwaliteit die we leveren, durven we deze garantie met gemak te geven. Als je na dag 1 niet tevreden bent, dan ontvang je het volledige bedrag terug.

Wat je ontvangt:

11 inspirerende en praktijkgerichte trainingsdagen  die breinvriendelijk zijn vormgegeven.

Een overvloed aan nieuwe methodieken, inzichten, tools, werkvormen om nóg effectiever en plezieriger met mensen te werken.

3 werkboeken (een per blok) en elke maand een pdf met daarin: een inspiratiebron, een mindfulness-les en een toegankelijke tekst + oefening uit de positieve psychologie.

MP3-opnames van diverse mindfulness-oefeningen voor thuis.

Toegang tot een gesloten Linkedin-groep. Hier vindt u inspirerende filmpjes en de mogelijkheid tot delen en online stellen van vragen aan trainers en (eerdere en huidige) medecursisten.

Een bijzonder waardevol bewijs van deelname, een feestelijke afsluiting en een rijker CV

Een bijzonder jaar met allerlei nieuwe inzichten, inspiratie, contacten en heel veel plezierige en nuttige leerervaringen.

 Onbeperkt cappucino, koffie en thee. Wij streven ernaar de kosten zo laag mogelijk te houden door een lage overhead. Kosten voor de lunch zijn daarom niet inbegrepen. Indien gewenst kunt u deze nuttigen bij een sympathieke lunchroom om de hoek. U mag ook eigen, meegebrachte zaken nuttigen.

Inschrijven doe je hier:


Vincent BouwmanVincent Bouwman – Coach en docent: Bij het afmaken van de oefeningen die bij de jaartraining horen, zie ik hoe ik de doelstellingen die ik mezelf vooraf aan de jaartraining gesteld heb haast allemaal al als eigenschappen in mezelf geïntegreerd heb. Dat is voor mij het ultieme bewijs dat de stof die we aangereikt krijgen niet alleen werkt voor mijn cliënten maar zeker ook voor mijzelf. In de ondersteunende theorie zijn enorm veel specialisten (een beter woord is misschien wel genieën) voorbij gekomen. Sergio heeft hun verhalen levendig, lichtvoetig, begrijpelijk en soms zelfs ronduit komisch opgetekend. De hele jaartraining was een feest voor iemand als ik, autodidact op het gebied van coaching en numerologie. Te ongeduldig om zelf hele boeken door te ploegen en die met al m’n hooggevoeligheid pas echt leert in een omgeving waar een veilige, bruisende en harmonische sfeer heerst. En die heeft Sergio subliem weten neer te zetten. 5 sterren.


Wat gebeurt er bij inschrijving?

Behalve dat je een fantastische stap neemt in je ontwikkeling? Je krijgt automatisch een mail met alle praktische informatie. Indien wij nog vragen hebben wordt er binnen een week telefonisch contact met je opgenomen. Als jij nog praktische vragen heb, kun je uiteraard ook bellen of mailen. Je kunt betalen met Ideal of kiezen voor ‘overschrijven’. Voor de laatste optie rekenen we 10 euro administratiekosten. Mocht je graag in termijnen willen betalen, dan is dit mogelijk. In dat geval kun je het bedrag door 10 delen en voldoen middels 10 maandelijkse overschrijvingen. Zodra je de 1e overschrijving hebt voldaan is je inschrijving definitief. De annuleringsvoorwaarden vind je onderaan iedere pagina bij de Algemene voorwaarden.

Bel of mail gerust!

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben over deelname aan de jaartraining, schroom dan niet om te mailen of bellen. Wij staan je graag te woord. En als je je inschrijft: we beloven dat je er geen spijt van krijgt en kijken er naar uit je te ontmoeten en met je samen te werken in een boeiend leerproces! Je kunt ons bereiken via: sergio@bewezeneffect.nl  of 06-28237813

Met hartelijke groet namens Sergio, Gerard en Jaantje.

Stel nu dat je dit allemaal leert…

 

Veelgestelde vragen:

Moet ik examen doen?

Wij nemen bewust geen examen af. De praktijkervaring en feedback van iedere cliënt is het beste examen dat er is en na het jaar kun je je zelfstandig verder ontwikkelen (alléén of samen met de deelnemers uit de groep). Wel vragen we je om een port-folio te vormen met verslagen van je coach-gesprekken, je persoonlijke groei en je ervaringen met de positieve psychologie-oefeningen. Dit is een voorwaarde voor het behalen van je bewijs van deelname. Overigens kun je er ook voor kiezen om hier niet voor te gaan en wel alle kennis en kunde te komen halen tijdens de live-dagen, alleen is je leerrendement dan lager.

Kan ik na afloop starten als (zelfstandig) coach?

Dat kan zeker al is het goed om te beseffen dat je nog niet volleerd zult zijn. Je bent namelijk niet snel uitgeleerd in de methodes die wij aanbieden. Wat we welkunnen garanderen is dat je na afloop een goedgevulde gereedschapskist zult hebben en diverse client-typen met diverse problemen effectief zult kunnen coachen. Daarna komt het aan op ‘kilometers maken’.

En natuurlijk komen er bij een zelfstandige praktijk ook praktische zaken kijken, zoals inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het vinden en van klanten. Desgewenst kunnen we je daarin adviseren.

Moet ik alle 4 de boeken lezen?

Wij geloven niet zo in ‘moeten’. Iedereen leert op zijn eigen manier. We raden het wel aan, omdat het je kennis verdiept en verrijkt, maar als je geen lezer bent of de uitgave nu niet wilt doen, dan kun je prima de training volgen met de readers die je per blok zult ontvangen.

Wordt ik gecertificeerd coach?

Omdat wij verschillende methoden aanbieden die elk hun eigen criteria van bekwaamheid hebben is dit heel lastig. Wat wel kan is na afronding bij de NSPOH een assessment laten afnemen om je bekwaamheid in Motiverende gespreksvoering aan te tonen. Ook zijn er verschillende beroepsverenigingen waar je lid van kunt worden, zoals: MINTned, de VOPN, ACBSbene en de NOBCO. Sommige, zoals MINTned en de VOPN hebben aanvullende voorwaarden, maar van ACBSbene en de NOBCO kun je meteen lid worden. Zelf zijn wij van al deze verenigingen lid en tijdens het jaar kunnen we je hierover nader voorlichten.

Overigens is coachen een vrij beroep en kan in principe iedereen zich ‘coach’ noemen. Op zich is dit prima. Met de transparantie die het internet biedt zal vanzelf het kaf zich van het koren scheiden.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, dat kan. In het bestelproces kun je ook kiezen voor de optie ‘betalen in 10 termijnen’. Je krijgt dan elke maand een reminder met een deelfactuur.

Dan kies je bij het inschrijvingsproces voor de optie ‘overmaken’ en dien je de 1e helft van het bedrag voor aanvang over te maken en de 2e helft voor het einde van dit kalenderjaar.

Waarom is het zo goedkoop? Andere coach-opleidingen zijn veel duurder

Het klopt dat wij – ondanks de hoge kwaliteit die we bieden – veel betaalbaarder zijn dan vergelijkbare coach-opleidingen. Dit komt omdat we vinden dat iedere professional het zelf moet kunnen betalen. Daarnaast leven wij van het geven van in-company trainingen en doen we dit vanuit onze passie.

Wat voor mensen doen mee?

Dat is heel divers: trainers, coaches, hulpverleners, docenten, re-integratie consulenten, organisatie-adviseurs, managers, therapeuten, maatschappelijk werkers etc. De Jaartraining is een aanrader voor mensenwerkers (m/v), dus iedereen die op HBO-niveau (of hoger) met mensen werkt aan persoonlijke groei of gedragsverandering en dat wil doen met plezier, effect en behoud van je eigen vitaliteit.

Aanbevelingen van eerdere deelnemers:

Woaw: supertraining! Met, inderdaad, bewezen effect. Sergio is een enorm goede trainer die kan raken en verbinden daar waar nodig is.
Andrea van Aken
Wat een veelzijdige jaartraining is dit! Zowel prive als professioneel heeft deze jaartraining mij veel gebracht en wat kan ik hier nog lang mee vooruit! Er is heel veel aangereikt zowel in theorie als in praktijk door Sergio en de gasttrainers op een plezierige maar erg professionele manier. “Chapeau”! Doen, deze jaartraining, het zal je zeker verrijken!
Anneke Onderwater
Mocht je twijfelen of je de Jaartraining gaat doen: stop met twijfelen en schrijf je gewoon in. Sergio en zijn gasttrainers zijn inspirerend, helder en professioneel. Ik kom na een cursusdag altijd geïnspireerd weer thuis!
Grietje Oosting
Ik volg de jaartraining Evidence Based Coaching. Sergio en zijn co-trainers zijn er echt goed in geslaagd een inspirerende jaartraining neer te zetten. Veel afwisseling tussen theorie en praktijk, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en weten een goede sfeer te creeëren waardoor openheid en vertrouwen gestimuleerd worden. Echt een aanrader voor zowel ervaren als beginnende coaches. Ik kom altijd enthousiast terug!
Elke
Enkele jaren geleden heb ik via Sergio kennis gemaakt met de kracht van mindfulness. De jaartraining is een waardevolle bijdrage in mijn persoonlijke groei gebleken. Deze inspirerende en volgens mij unieke training, die Sergio met zijn team heeft samengesteld, verrijkt mij als coach en hulpverlener. Ik kan iedereen deze training aanraden!
Anita Peters
Ja top deze training, het beste uit verschillende evidence based stromingen. Sergio biedt je oefeningen aan waardoor je het zelf gaat ervaren als cliënt én als coach, en legt de theorie helder en gestructureerd uit, zodat je het geleerde meteen met succes in de praktijk kunt brengen. Ben heel blij met deze training!
Luuk Imberg
De Jaartraining is inspirerend, afwisselend en wordt op professioneel niveau gegeven. Een aanrader.
Mildred Disselkoen
Ik volg de jaartraining Evidence Based Coaching en heb in de afgelopen maanden zowel persoonlijk als professioneel een enorme groei gemaakt. Tijdens de trainingsdagen wordt op een afwisselende manier ingegaan op verschillende manieren van coachen. Sergio, Gerard en de verschillende gasttrainers weten er iedere keer weer een inspirerende, motiverende dag van te maken. Ik vind deze training echt een aanrader voor een ieder die zich professioneel bezighoudt met coachen en zijn of haar kennis wil vergroten. Niet twijfelen dus, maar inschrijven voordat de training van volgend jaar vol is!
Hanneke Franken