Er komt een boek aan over Motiverende gespreksvoering!

Nieuw boek over motiverende gespreksvoeringHet werd weleens tijd: dat al onze kennis over Motiverende gespreksvoering werd gebundeld in een lekker leesbaar, toegankelijk boek! Het is speciaal geschreven voor al die coachende professionals (zoals docenten, klantmanagers, reclasseringswerkers, trainers, (job)coaches) die geen tijd hebben voor een dikke pil en in een paar uurtjes de essentie van Motiverende gespreksvoering willen begrijpen.

Dit boek geeft je genoeg houvast om te stoppen met wat niet werkt en te gaan doen wat wel werkt als je je leerlingen of cliënten effectief wilt motiveren.

Later zullen er zelfs nog twee boeken in deze serie verschijnen: één over  Oplossingsgericht Coachen en één over Coachen met ACT. (Laten dat nu net de methodes zijn waarin wij zo graag training geven!)

Bestellen?

Vanaf eind maart kun je het boek bestellen via deze website.

Kom je naar het boek-event op 2 juni?

Op zaterdagmiddag 2 juni vieren wij een leerzaam feestje ter ere van Sergio’s debuut als schrijver.

Wij hebben plek voor 100 mensen en nodigen jou en je dierbaren van harte uit.

Hier lees je wie de andere sprekers zijn en hoe het programma eruit zal zien.

Inhoudsopgave:

Voorwoord
Inleiding
Hst. 1 Motiverende gespreksvoering – helpen met willen veranderen
Hst. 2 Je reparatiereflex werkt averechts
Hst. 3 Je basishouding kan een geschenk zijn
Hst. 4 Goed gereedschap doet zijn werk
Hst. 5 De motivatiedans: processen in een gesprek
Hst. 6 Verandertaal ontlokken in de praktijk
Hst. 7 Weerstand verwelkomen
Tot besluit
Verder leren
Dankwoord
Literatuur

Tekst Rugzijde:

Wie mensen wil motiveren, heeft zijn oren harder nodig dan zijn mond.

Motivatie is de sleutel tot verandering. Als coachende professional weet je dat. Maar hoe vergroot je die motivatie? Het vaak gebruikelijke overtuigen, oplossen of adviseren kan juist een averechts effect hebben. Wat wél werkt: luisteren, compassie tonen, samenwerken en verandertaal ontlokken.

Coachen 3.0 – motiverende gespreksvoering is het eerste deel van een trilogie over coachen op basis van wetenschappelijke inzichten. Door dit leerboek zullen je gesprekken anders verlopen. Je coachee wordt gemotiveerder en jij krijgt meer voldoening in je werk. Deel 2 zal gaan over oplossingsgericht coachen, deel 3 over coachen met ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Trainer Motiverende gespreksvoeringSergio van der Pluijm studeerde algemene sociale wetenschappen. Hij werkte vijftien jaar in het reclasseringsveld – een rijke leerschool qua termen als ‘motivatie’, ‘weerstand’ en ‘gedragsverandering’. Hij verdiepte zich in diverse methodes van coaching.

Eind 2009 richtte de auteur Bureau Bewezen Effect op. Van daaruit ontwerpt en verzorgt hij breinvriendelijke trainingen voor coachende professionals in het onderwijs, de zorg en het publieke domein. Hij helpt ze om effectiever, met meer plezier en minder moeite te coachen.